Skolmaten

Skolmaten är i fokus, inte bara hemma i familjen utan både i artiklar, TV-program och böcker. Skolmaten är ett ämne som berör och upprör. Vi har nu återigen lyft ämnet i föräldraföreningens styrelse och tagit upp samtal med Barbro, ansvarig för bamba om vad som kan förbättras.

På Vasaskolan har vi ett sk. mottagningskök dvs ingen mat lagas utan vi får maten levererad ifrån Högsbo Taverna. Gå gärna in och läs om restaurangen på deras hemsida www.taverna.nu På skolan finns ett sk. matråd där eleverna, representant ifrån Högsbo Taverna och Barbro, ansvarig ifrån bamba bland annat är med och här diskuteras skolmaten. Vi, föräldrar, kan faktiskt bidra med en hel del, dels genom att prata med våra barn om vikten av att äta, smaka på maten, om ordning och reda och bordskick. Sedan kan vi göra en sak som är viktigt och då inte bara i de lägre årskurser; -” Gå och ät med ditt barn! i bamba. Genom din vuxennärvaro bidrar du till en positiv atmosfär.

9 svar på ”Skolmaten”

  1. På grund av mycket kritik på maten efter sommaruppehållet från både elever och föräldrar kommer vi att lägga en extra ansträngning under hösten för att utvärdera matens kvalitet samt elevernas inställning till mat och hälsa! Under denna tid är vi oerhört tacksamma för alla tankar, idéer och åsikter!

  2. Uppmanar med ödmjukhet och vänlighet alla föräldrar att vid tillfälle äta en lunch i bamba och därefter skriva ett par rader om ert besök här på vår hemsida! Tack, det kommer att vara mycket “matnyttigt”! ,-)

  3. Likaså försöka utröna hur era barn upplever matbespisningen. Kan säga att min egen erfarenhet är att man får dra svaren ur lågstadiebarnet. Det kan låta ungefär så här på frågan om mat och bamba: Ja det är okey, äter mer av annat om det är “äckligt”. Mer än så får jag inte fram.

  4. Vad bra att ämnet kommit upp och att ni drar i det här! Min son har aldrig varit förtjust i maten på skolan och jag måste nog hålla med. Har varit och ätit ca tre gånger under de här två åren på skolan och jag har varje gång funderat om det måste vara så här…. Har följt debatten i media om halvfabrikat, kostnader och andra skolor som har fler rätter att välja på osv. Det verkar ju finnas möjligheter! Även om vi är lite begränsade för att maten inte lagas på skolan. Maten är ju så viktig! Hur kan man koncentrera sig och lära utan näring och med en mage som kurrar?!
    Följer med spänning vad som händer efter dessa samtal och möten :-)

Lämna ett svar